Projectes

Esdeveniment

Les veus més revolucionàries de la moda sostenible es donen cita a València amb el congrés «Future of Fashion»

Background-color
White FFFFFF

Les veus més revolucionàries de la moda sostenible es donen cita a València amb el congrés «Future of Fashion»

– Se celebrarà els dies 13 i 14 de novembre en CaixaForum València, com un punt de trobada per a professionals de la indústria i el públic general sensibilitzat amb la temàtica.

– El programa íntegrament ha sigut dissenyat baix el lema «From Ideas to Action» (De les idees a l’acció) i compta amb agents de la moda sostenible internacional, com la model dels 2000 i activista climàtica Lily Cole, o la responsable de disseny sostenible de Dior Men, Natalia Culebras.

– El congrés està comissariat per Patricia Moreno, periodista i experta en comunicació moda, i celebra el paper de la Comunitat Valenciana com a regió que lidera l’aportació al PIB a Espanya dins de la indústria tèxtil.

 

«Future of Fashion» tornarà a celebrar-se de manera presencial els pròxims 13 i 14 de novembre a la ciutat de València, amb l’objectiu de ser font d’aprenentatge i emplaçament perfecte per a descobrir noves tècniques en el sector de la moda, sempre des d’una perspectiva sostenible. Es convertirà en un punt de trobada significativa per a professionals, empreses productores i figures divulgadores, així com per a tot tipus de persones interessades en la indústria.

«From Ideas to Action» (De las ideas a la acción) és el lema que ha definit la selecció de ponents i continguts útils en esta segona edició, que pren el testimoni després de la seua celebració en 2022 en el marc de la Capital Mundial del Disseny. La trobada s’estendrà al llarg de dues jornades, en les quals participaran noms destacats com el de la icònica model dels 2000, actriu i activista mediambiental d’origen britànic Lily Cole, qui fora musa i gran amiga de la desapareguda Vivienne Westwood; Natalia Culebras, espanyola al capdavant de la sostenibilitat de la línia masculina de Dior o María Fernanda Hernández Franco, que lidera el departament de sostenibilitat en la «boutique» de luxe multimarca Luisaviaroma. A elles se sumaran diverses companyies i organitzacions que actualment inspiren i lideren el canvi en una de les indústries més contaminants, però també més compromeses, amb el canvi del planeta.

Des de la Fundació del Disseny de la Comunitat Valenciana —entitat organitzadora de la trobada— s’ha volgut posar el focus en el paper del disseny com a agent positiu de canvi, una de les màximes que aplica l’organització a diversos sectors i àrees d’actuació. D’aquesta manera, l’entitat dona continuïtat al congrés «Future of Fashion» en format bianual i posa en valor a la indústria tèxtil com una de les verticals històriques de la regió valenciana. Des de 2023 el projecte està comissariat per la periodista i experta en comunicació moda Patricia Moreno, natural de València i amb més de deu anys d’experiència en revistes de moda i projectes formatius internacionals. Esta edició comptarà amb el també periodista Vicente Gallart com a mestre de cerimònies. A més, és el responsable del web de moda, bellesa i estil de vida sostenibles ecolover.life i autor de diversos llibres sobre moda. Així mateix, Enrica Ponzellini, periodista italiana amb experiència en Condè Nast Itàlia i Prada, conduirà el diàleg de clausura amb la model internacional i activista climàtica Lily Cole.

Les entrades ja estan disponibles en la pròpia pàgina web del congrés (https://futurefashion.design), en format de dia o doble jornada. L’organització ha posat a la disposició del públic 50 primeres entrades a un preu reduït de 35€ (incloent accés a les dues jornades), disponibles fins a esgotar existències. Posteriorment tindran un preu de 45€. També serà possible adquirir entrades de dia únic, al preu de 25€ cada dia. En tots els casos, el preu inclou l’accés a les conferències, el menjar com a espai de networking per a les persones assistents, i un obsequi editorial.

Ponències, demostracions en viu i panells de debat

 

En el programa que l’organització ha revelat es vinculen termes que, a risc de semblar oposats, es troben hui estretament lligats. Així doncs, esta visió pràctica del congrés es materialitzarà amb la comunió del món empresarial amb l’activisme, amb la posada en valor del luxe conscient, o la identificació de residus com a recursos valuosos en els processos de producció. Tots estos termes s’entenen com l’autèntica revolució i alternativa per a aconseguir una indústria de la moda més sostenible.

 

 

DILLUNS 13 DE NOVEMBRE

CONFERÈNCIA INAUGURAL — Natalia Culebras, responsable de disseny sostenible de Dior Men. «Sustainability as an innovation asset in fashion» / La sostenibilitat com a actiu d’innovació en la moda.

TAULA REDONA — Business and Human Rights, Fashion Revolution, Jeanologia i IVEFA. «Activists and companies: A possible match?» / Activisme i empresa: una combinació possible? Moderada pel periodista especialitzat en moda Vicente Gallart, inclou la participació de:

  • María Prandi, Business and Human Rights
  • Mimi Martínez, Fashion Revolution
  • Carmen Silla, Jeanologia
  • Euri Nácher, IVEFA (Institut Valencià per a l’Estudi de l’Empresa Familiar)

TALLER I DEMOSTRACIÓ EN VIU — Regina Polanco, CEO de Pyratex. Empresa proveïdora de materials de rendiment natural. «Making the tomorrow textiles» / Creant els tèxtils del demà. (Inclou demostració en viu).

 

DIMARTS 14 DE NOVEMBRE

CONFERÈNCIA — María Fernanda Hernández Franco, responsable de sostenibilitat de Luisaviaroma. «Towards a conscious luxury» / Cap a un luxe conscient.

TALLER I DEMOSTRACIÓ EN VIU — Mónica Rodríguez, CEO i fundadora de Recovo. Empresa que ofereix solucions circulars per a la indústria de la moda utilitzant els residus com a recurs. «Connecting businesses and sustainable textiles» / Connectant empreses i tèxtils sostenibles. (Inclou demostració en viu).

CONFERÈNCIA DE CLOENDA — Lily Cole, emprenedora, activista, model i actriu. «What I learned as a changemaker in fashion» / El que vaig aprendre com a agent de canvi en la moda. Una conversa amb la consultora de moda Enrica Ponzellini.

Les diferents ponències, donem i panells de debat es combinaran amb útils moments de distensió i networking, en els quals podran participar totes les persones assistents.

De les idees a l’acció

 

En paraules de la pròpia comissària, Patricia Moreno: «tenia pocs dubtes, però després de mesos d’intens treball en la preparació d’este congrés al costat de l’equip de la Fundació del Disseny puc confirmar-lo: València està cridada a convertir-se en la capital de la moda sostenible al Mediterrani, seguint la línia que ha marcat Copenhague en el nord d’Europa. La nostra proposta és bidireccional: que els agents de moda internacionals i nacionals reconeguen el potencial de la ciutat i que els qui conformen l’escena de moda responsable local tinguen l’oportunitat de descobrir, connectar i inspirar-se amb perfils que estan fent possible la transformació ètica i estètica de la moda global».

Per part seua, Xavi Calvo (director de la *Fundació del *Disseny) recorda: «el sector del disseny tenen la gran oportunitat, una vegada més, d’abanderar el discurs de la sostenibilitat des de valors i processos de producció mediterranis, basant-se en una manufactura circular i justa tant amb el medi natural com amb el propi teixit professional implicat. Celebrar “Future of Fashion” en la Comunitat Valenciana suposa un reconeixement a indústries històriques com la del tèxtil o el calçat, i al mateix temps la constatació que la nostra regió continua mirant cap al futur amb ambició i principis».

«Future of Fashion» 2023 és un projecte promogut per la Fundació del Disseny de la Comunitat Valenciana, amb el suport de l’Ajuntament de València i l’Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial (IVACE), i que compta amb la col·laboració de la Fundació «La Caixa».

«La nostra proposta és bidireccional: que els agents de moda internacionals i nacionals reconeguen el potencial de la ciutat i que els qui conformen l’escena de moda responsable local tinguen l’oportunitat de descobrir, connectar i inspirar-se amb perfils que estan fent possible la transformació ètica i estètica de la moda global».

“Nombre proyecto”
SCROLL
DRAG
PLAY