Premis

Notícia

El talent valencià i la Capital Mundial del Disseny de València, àmpliament reconeguts a la temporada de premis del sector del disseny nacional

Background-color
White FFFFFF

El talent valencià i la Capital Mundial del Disseny de València, àmpliament reconeguts a la temporada de premis del sector del disseny nacional

Aquesta darrera setmana s’han celebrat les cerimònies de lliurament dels Premis ADCV, els Premis ADI Cultura i els Premis ADG Laus, sens dubte els certàmens més prestigiosos a nivell nacional, que es premien des del propi sector professional i posen en relleu el talent del disseny espanyol.

La Fundació del Disseny ha rebut en els Premis ADCV que organitza l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana la distinció Or en la categoria websites per «Iconos del diseño valenciano», un projecte dissenyat i comissariat per Marisa Gallén i realitzat amb la col·laboració de l’Arxiu Valencià del Disseny i de la Diputació de València. Dos premis Plata van ser per projectes de València Capital Mundial del Disseny 2022: l’Àgora València (pavelló dissenyat per Miguel Arráiz i Arqueha amb la col·laboració de Pepe Cosín) i el disseny expositiu de l’exposició «Disseny i Salut» realitzat per Ramón Úbeda i Cosín Estudi. Els Premis Honorífics d’ADCV en aquesta edició del 2024 han estat per a Juan Nava, Andreu World i l’Arxiu Valencià del Disseny.

WDC Valencia 2022

Als Premis Laus que lliura ADG-FAD al millor disseny gràfic i comunicació visual de l’any també ha resultat premiat el projecte «Disseny + Salut», amb Bronce per la gràfica expositiva dissenyada per Dídac Ballester i Antonio Ballesteros, en una cerimònia en què van ser guardonats altres projectes valencians entre els quals va destacar l’Or al cartell de les Falles del 2023 dissenyat per l’estudi Democràcia.

València Capital Mundial del Disseny 2022 ha estat premiada també amb la Menció als Premis ADI Cultura, que van ser lliurats ahir dijous al Disseny Hub de Barcelona, ​​un reconeixement en què es va destacar l’excel·lent divulgació del disseny des de València a nivell internacional a allò tot un any amb centenars d’activitats. A la categoria Publicacions, «El disseny és bo per a la salut» de Ramón Úbeda dissenyat per Dídac Ballester i Antonio Ballesteros, editat per la Fundació del Disseny, ha rebut el guardó d’Or. En aquesta mateixa categoria, ha estat premiat amb un Plata el llibre «Neutopies» d’Óscar Guayabero dissenyat per Carlos Sánchez (estudi Creatias), i el premi Bronze de Cultura va ser per a La Gran D d’Anatxu Zabalbeascoa i Podium Podcast, ambdós projectes de València Capital Mundial del Disseny 2022. Altres noms valencians que van destacar en aquests Premis ADI 2024 al millor disseny industrial han estat: Andreu World, Odosdesign per a Actiu, Studio Inma Bermúdez, Lavernia&Cienfuegos, PackCo, Futurea per al Fòrum de Marques Renomenades Espanyoles, Made Studio per a Gandia Blasco, Summumstudio per a LZF Lamps, Lladró, Odosdesign per a Punt, EstudiHac per a Sanycess, Innou per a Rolser per a Capdell, Nadis Design, Papila Studio, Ximo Roca per a Eliacoustic, Fran Silvestre per a NIU Houses i Hector Albelda Ortega d’EASD València.

Des de la Fundació del Disseny de la Comunitat Valenciana agraïm a totes tres entitats els premis rebuts i celebrem el reconeixement de l’elevat talent valencià i de tot l’ecosistema nacional del disseny.

“Nombre proyecto”
SCROLL
DRAG
PLAY